Sulten på 17.mai?

Det er et par ting som er ganske sikkert på 17.mai. Det er alltid en diskusjon i forkant om været, det er sjelden man blir imponert over russetoget og det er alltid spørsmål om hvilke spisesteder som er åpne og hva de serverer. 
Vi kan ikke hjelpe deg verken med en værmelding eller en garanti for at russetoget blir underholdende, men her er et forsøk på å gjøre planleggingen av lunsjen eller middagen på 17.mai litt enklere. 

Pølser, boller og is er for de fleste en viktig ingrediens på nasjonaldagen.
Grotten på Torget er kjent for metervis med kø denne dagen, og det blir det nok sikkert i år også.
Brød og vann, som også ligger på Torget, holder åpent og frister med boller, is, marsipankake og snitter.

Er du på jakt etter et sted hvor du kan sitte ned med en deilig varm lunsj eller kaffekopp og et godt kakestykke er det flere alternativer.
Pollys Tearoom og Erlandsens Conditori ligger midt i gågata, og begge har sitteplasser utendørs.
Bryggerhuset nord ligger ved Busterudparken, og har sitteplasser både inne og ute.
Det samme har Bryggerhuset syd  som ligger på sydsiden.  Grand Hotell har også 17.mai meny med smørbrød, kaker og kaffe.

Etter at både barnetog, russetog og antageligvis noe is-spising er unnagjort, er det mange som starter jakten på noe middag.
Alternativene er mange.
På nordsiden av byen finner du blant annet American Pizza & dessert og Bakgården Restaurant.
Frister det å sitte på brygga så har Kongens BryggeBrygga Mat-og Vinhus og  Sjøbris åpent.
Andre steder på sydsiden som har åpent på 17.mai er Sultan og Fabian restaurant og Pannekakeri.
Flere av disse har også åpent fra formiddagen.

Vil du en tur utenfor sentrum er både Sponvika Vertshus og Herregårdskafeen åpen.

På Fredriksten festning er det flere alternativer til servering.
Hos Den Gamle Kommandant serverer suppe og smørbrød. Fredriksten Kro har flere muligheter i løpet av dagen med smørbrød, kaker og middag. Vertshuset Curtisen har tradisjonen tro en tidlig og en sen bordsetting.

Informasjonen er basert på informasjon vi har fått tilsendt og det som ligger på serveringsstedenes nettsider/facebooksider.

Foto: Johannes Granseth 

Kommentarer

kommentarer