Inviterer bryggere til Den Gyldne Høne

I juni inviterer Halden Mikrobryggeri til Bryggeraften. De ønsker å skape et miljø der øl-interesserte kan komme sammen og snakke om øl og brygging. 

Tommy Gjersøe, daglig leder på mikrobryggeriet, ser frem til å arrangere Bryggeraften.
– Vi håper vi kan lage en spennende kveld for alle som er glad i øl. Her er det åpent for både de som bare liker å drikke det og de som i tillegg driver med hjemmebrygging.

Hjemmebrygging er i stor vekst i hele landet, og det er mange som brygger øl hjemme i Halden.
– Hvor mange som driver med brygging i Halden vet vi ikke, men vi håper å få litt mer oversikt etter Bryggeraften. I tillegg håper vi at folk vil mene noe om hva de vil ha servert når de kommer til serveringstedet vårt, Den Gyldne Høne. Vi er så heldige at vi kan eksperimentere litt mer med øl, kontra de store bryggeriene som må forholde seg til fast produksjon, forklarer Gjersøe.

13214810_1119495574738928_1114464619_o
Tommy Gjersøe

Vi spør han om han har noen gode tips til de som driver med hjemmebrygging. Tips og triks deler han villig ut.
– Det viktigste er renslighet. Verdens beste øl blir fort verdens dårligste øl hvis uønskede bakterier får slippe til. Så gjelder det å ha kontroll på gjæring og temperatur. En bryggers viktigste jobb er å passe på at gjæren trives. Uten gjær, ingen øl.

Det siste tipset er av det noe mer selvfølgelige slaget, men allikevel en grei påminnelse i sommervarmen.
– Ikke drikk alt på en gang. Man kan risikere å bli full, avslutter Gjersøe med et smil.

Han gleder seg til å ønske velkommen til Bryggeraften 3.juni på Den Gyldne Høne.

Kommentarer

kommentarer