Ladies Tour of Norway styrker organisasjonen

Pressemelding fra Ladies Tour of Norway. 

Vi har på ren dugnadsbasis etablert et kvalitetsritt som vi vet både lag og ryttere vedsetter høyt. Det er vi stolte av, men for å skape kontinuitet og bygge rittkonseptet videre er det nå et sterkt behov for å styrke organisasjonen, sier daglig leder Roy Moberg.

Rekordrask utvikling
Kvinnesykling generelt ute i verden, Norge ikke noe unntak, har vært stemoderlig behandlet i forhold til herrene og det har vært vanskelig å skape de samme rammene og den samme media oppmerksomheten rundt et kvinnelig UCI ritt.

Vi var derfor usikre på hvor godt vi ville lykkes når vi startet dette for 3 år siden, men det har godt over all forventning. Vi har etter bare to år etablert oss som et av de rittene på UCI sin kalender som de beste lagene og rytterne gjerne kommer tilbake til og det er nettopp rammene og atmosfæren som rytterne trekker frem som det mest attraktive.
Styrker organisasjonen
Som et resultat av evalueringen har vi i gjennom høst og vinteren jobbet med å styrke organisasjonen rundt LToN. Organisasjonen har vært veldig sårbar og vært bygd på enkeltpersoners evne og vilje til gratis innsats. Vi har nå både ny prosjektleder, rittleder, arenasjef og sikkerhetssjef på plass.

Kjell Erik Kristiansen, profilert arenaspeaker med en lang og innholdsrik karriére bak seg, er ansatt som prosjektleder. Han vil avlaste Roy Moberg som vil fortsette som daglig leder. Jeg er imponert over den jobben som Moberg & co har gjort med å få dette opp og stå. Dette tror jeg blir en stor hendelse i sykkelverden i årene som kommer og jeg ser et stort potensiale i både LToN og kvinnesykling generelt, sier Kristiansen.

Sondre Sørtveit er engasjert som rittleder og vil i hovedsak konsentrere seg om kontakt mot lag, ryttere, dommere og UCI og har ansvar for den sykkeltekniske planleggingen og gjennomføringen av etapperittet. Sørtveit har lang erfaring som aktiv syklist på høyt nivå, blant annet gjennom mange år som en del av kontintentallaget Joker og med flere representasjonsoppgaver i VM for Norge, men har nå trappet ned sin egen sykkelsatsing. Det blir spennende å jobbe med sykkel fra arrangørsiden, jeg har opplevd hundrevis av sykkelritt fra sykkelsetet og håper å overføre noen av mine erfaringer over til rittlederfunksjonen. Jeg jobbet som en del av LToN organisasjonen også i fjor og ser at det ligger enormt mye jobb bak å skape et så bra arrangement, jeg er derfor ydmyk i forhold til alle oppgaven som ligger foran meg, sier Sørtveit.

Marius Jørgensen har som arenasjef ansvar for alle arenaer på de ulike etappene og «eventene» som LToN legger opp til i 2016. Vi har utvidet antall destinasjoner i år i forhold til tidligere år, noe som krever mer logistikk og bedre planlegging fra vår side, sier Jørgensen. Et sykkelritt handler ikke bare om å gjennomføre et sykkelteknisk godt arrangement, det er også viktig å skape en atmosfære og en ramme rundt som gjør det til en folkefest for alle som er involvert. Vi har lykkes godt med dette allerede, men ambisjonen er å ta det et par nye steg nå i år, sier Jørgensen, som har god erfaring fra sykkel både som aktiv rytter på bra nasjonalt nivå og som leder for BOC Elite. Jørgensen var også involvert i arbeidet med arenaene under fjorårets LToN.

Jon Olav Ødegaard er engasjert som sikkerhetssjef og har med det ansvaret for befaring, planlegging og kontakt opp mot offentlige myndigheter for samtlige etapper. Jeg har etter hvert fått mange års erfaring fra herrenes UCI ritt i Norge som MC og har også fått gleden av å være med fra starten av for LTON som MC sjef. Jeg synes det er fantastisk morsomt å jobbe med sykkelsporten i Norge om dagen og arbeidet med sikkerhet og løyper gjør jeg med glede, sier en entusiastisk Ødegaard. Det er mye jobb, men også veldig morsomt sier Ødegård, som gleder seg til å presentere løypene for ryttere og publikum 12-14 august. Vi har lagt spennende løyper hvor vi utnytter store deler av Østfold, samt veisystemet på svensk side som tidligere. Vi får noen spektakulære lokale runder både i Fredrikstad, Sarpsborg og Halden som innbyr til offensiv kjøring og bra TV bilder, avslutter Ødegaard.

Lag og ryttere
På tross av OL opplever vi veldig stor pågang fra ulike lag til årets LToN. De rytterne som skal kjøre både fellesstart og tempo i OL er ikke aktuelle til start, men vi greier å sette sammen et meget imponerende startfelt allikevel. Presentasjon av de ulike etappene og hvilke lag som stiller til start offentliggjør vi ikke før ut i april, men jeg kan røpe at verdens beste kvinnelag, Rabobank Liv, også i år blir å finne på startstreken, sier Moberg

WorldTour ritt status i 2017.
I 2016 er Ladies Tour of Norway oppgradert til UCI 2.1, som er det nest høyeste man kan få på damesiden. Det er det samme som Tour of Norway og Arctic Tour of Norway, som er de to høyest rankete herrerittene i Norge med såkalt UCI 2.HC.

Fra og med 2017 går vi for World Tour status, det høyeste nivået man kan få innenfor det internasjonale sykkelforbundet (UCI). Vi har startet arbeidet med en søknad og som en del av forberedelsene har det vært nødvendig å styrke organisasjonen. Jeg er veldig glad for å ha fått med meg så dyktige og genuint engasjerte mennesker i organisasjonen. En ting er sikkert, vi jobber i alle fall ikke for pengene, å arrangere topp internasjonale sykkelritt for kvinner som kan måle seg med herreritt, må gjøres med minimalt med midler. Vi har fortsatt en lang vei å gå for å få den samme responsen fra media og dermed sponsorer, men vi er i stadig utvikling og jobber langsiktig, avslutter en optimistisk Moberg.

 

Kommentarer

kommentarer