Smaken av ureist mat

Halden Soppforening er en aktiv forening som villig deler både tips og triks til hvor man finner sopp og andre vekster, og hvordan de kan brukes. Nå er det sesong for granskudd, og de anbefaler deg å teste granskuddsirup på ost, is eller pannekaker.

Ninni Christiansen, leder i Halden Soppforening, forteller entusiastisk om den ureiste maten.
– En ting er kortreist mat, men dette er faktisk ureist mat. Å vandre rundt i naturens spiskammers er en nytelse både vår, sommer og høst. Det er med glede og tilfredshet jeg henter inn mat fri for kjemiske tilsetninger, forteller Christiansen.

10410218_578673412235603_6840199569997023418_n

Granskuddsirup
Granskuddene er på sitt beste nå, og de er fulle av vitamin c. Bruksområdene er mange, for eksempel granskudd i olje til salaten, granskudd i urtesalt eller du kan bruke den direkte på maten i stedet for sitron. Er du på tur og har glemt tannbørsten, kan granskuddet fint brukes.

Halden Soppforening sin oppskrift på granskuddsirup anbefaler vi gjerne;

Ha granskuddene i en kjele. Dekk så vidt akkurat med vann. Kok i ca 30 min.
Sil fra væsken. Mål opp, og ha i kjele.
Tilsett sukker i forholdet 1 del vann 2/3 sukker. (Så har du 15 dl væske tilsettes 10 dl sukker)
Kokes over middels varme til sirupskonsistens. Husk at sirupen blir litt tykkere når den avkjøles. Fargen på sirupen blir vakker rødbrun helt av seg selv.

Sirupen kan brukes til ost, på is, til pannekaker, over bær, til alt av vilt og til spekemat, eller i bakst.

Kommentarer

kommentarer