– Å reise til Afrika var ingen lett avgjørelse

Til daglig studerer haldenseren Marte Mathisen ved Københavns Universitet. De kommende ukene skal hun jobbe med masteroppgaven sin blant spedbarn i Ghana. 

Marte studerer Human ernæring. Hun har reist til Ghana for å delta i et forskningsprosjekt der hun skal være ernæringsfysiolog og jobbe med underernæring og vekst blant spedbarn. Oppholdet skal vare i 8 uker.
– Prosjektet handler om ernæring, mattrygghet, helse og landbruk. Mitt hovedfokus er på underernæring, men jeg skal bidra på alle områdene, forteller hun.
Hun skal reise til Bentum, en liten landsby i Kasoa-distriktet utenfor Accra, og samle inn data.
– Jeg skal kartlegge antall innbyggere, helse-status, ernæringsstatus, mattrygghet, matsikkerhet og sosioøkonomisk status.

12736436_10153234993421290_56979000_n

I landsbyen skal Mathisen intervjue de voksne og utføre antropometriske undersøkelser av alle barna under 5 år. En antropometrisk undersøkelse er å måle menneskekroppens proporsjoner.
– Målingene skal jeg bruke til å beregne underernæring. De barna som er underernærte får akutt hjelp, forklarer hun. De har med seg  ”plumpy’nut”, et produkt som er skreddersydd for underernærte. I tillegg har de tilgang på forsyninger av mat og nødvendige kosttilskudd.
Hovedparten av de voksne i landsbyen snakker ikke engelsk, så Mathisen har med seg tolk hver eneste dag.
– I tillegg er det med en assistent og en sjåfør. Sjåføren fungerer også som sikkerhetsvakt.

12746503_10153234996611290_571793027_n

Mathisen har vært mye ute og reist tidligere, men er forberedt på at dette oppholdet vil gi mange sterke inntrykk.
– Å reise til Afrika var ingen lett avgjørelse. Jeg merker allerede nå at noen dager er tyngre enn andre, men alt i alt går det greit. Jeg ser daglig mye fattigdom, underernærte barn og voksne. Idealistisk som jeg er vet jeg også at vi gjør en viktig jobb.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Navn *

Kommentarer

kommentarer