– Barn må forstå den digitale verden de lever i

Arrangerer kodeklubb i vinterferien:
– Barna i dag vokser opp i en digital verden, og de må være i stand til å forstå den teknologien de omgir seg med, sier dekan ved Avdeling for informasjonsteknologi ved Høgskolen i Østfold, Harald Holone.
Foto: Arkivfoto HiØ

– I skolene i dag er det stor forskjell på hva lærerne kan, og hva slags utstyr som er tilgjengelig. Derfor er det spesielt viktig at HiØ tar sitt samfunnsansvar på alvor, for eksempel gjennom å arrangere kodeklubber eller andre prosjekter rettet mot skolene, sier Holone.
– Vi har i høst gjennomført en ukentlig kodekveld for barn og unge i klassetrinnene 5.-10. klasse med stor suksess. Vi har allerede satt i gang planleggingen for dette året, men har endret modellen slik at vi i stede for ukentlige kodekvelder vil holde kodedager i og rundt skolenes ferier, fortellere lederen for Kodeklubben Halden Ole Anders Danielsen.

Får lære spillpogrammering, bygge roboter og droner
– Lørdag 20. februar arrangerer vi kodeklubb fra klokken 11.00 til klokken 18.00 ved HiØ sin Avdeling for informasjonsteknologi på Remmen. Vi kommer til å ha flere workshops, deriblant webutvikling, prototyping(roboter), og spillprogrammering, forteller Danielsen.

– Nytt for i år er at ungene skal få se hvordan man bygger droner og få muligheten til å lære seg litt mer avansert programmering. Vi vet at mange av de som møter opp allerede har vært på kodekvelder, så vi vil tilby videre opplæring for disse, samtidig som vi vil gi innføring til de som ikke har basiskunnskap, sier han.

“Voksenopplæring” for foreldre
– Vi ønsker også at foresatte skal få muligheten til å delta. Både for å se hva ungene gjør, men også for å få litt innsikt i hva ungene bruker internett til. Noe vi mener er viktig, sier Danielsen.

Han ønsker samtidig å nevne at arrangementet får god hjelp til gjennomføring takket være sponsing fra NCE, som dekker mat og drikke til alle barn og unge lørdag.
– Ved HiØ gjennomfører Avdeling for lærerutdanning og Avdeling for informasjonsteknologi denne våren et prosjekt i Halden-skolene der programmering brukes i matematikkundervisningen.

Vil du vite mer om kodeklubben?
Besøk facebooksidene deres.
Påmeldingsskjema til arrangementet finner du her.

Teksten er skrevet av Nina Skajaa Fredheim, HiØ. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Navn *

Kommentarer

kommentarer