Blanke ark for Klengstua barnehage

Har du sett at det har kommet nytt skilt utenfor Klengstua barnehage? Det er fordi de har fått nye eiere. Nå blir det blanke ark og fargestifter tel for både barn og voksne i Klengstua.

-I juni kjøpte Læringsverkstedet alle de tre barnehagene i kjeden vår, forteller styrer på Klengstua Barnehage, Linda Amundsen. Jeg møter henne, og styrer på DoReMi barnehage, Marianne Sivertsen, på Klengstua. DoReMi er også en Læringsverkstedbarnehage, så hun og Linda fikk plutselig mye til felles.

-Læringsverkstedet kjøpte opp DoReMi-konseptet i 2011, forteller Marianne, så vi har vært i Læringsverkstedet i sju år nå. Og nå har vi endelig fått kolleger i Halden! Det er jo veldig hyggelig.

Læringsverksedet er Norges største private barnehagekjede, og eies og drives av pedagogene Hans Jacob og Randi Sundby. De kjøpte sin første barnehage i 2003, og i dag eier de flere hundre barnehager i fire land.

Det skal nye rutiner på plass i Klengstua nå.

Er det mye som er nytt?

-Ja, det er mye nytt men også mye som er likt, sier Linda. Vi har jo på mange måter jobbet i tråd med Læringsverkstedets retningslinjer og verdier før også, men vi har bare aldri hatt det nedfelt noe sted. Læringsverkstedet har satt ord på en del ting som allerede sitter i veggene her på huset. Vi kjenner oss igjen i det stoffet Læringsverkstedet har sendt, som vi nå sitter og leser gjennom. Men det er veldig greit å ha det nedskrevet, for da blir det lettere for alle å forholde seg til.

Linda mottok nyhetene om salget med forsiktig skepsis. Det var en overraskelse, og man vet hva man har, men ikke hva man får. Men da det første sjokket hadde lagt seg skjønte hun at salget var en fordel for Klengstua.

-Mange tror at Læringsverkstedet er en boks som alle skal inn i, sier Linda, men sånn er det ikke. Vi får ikke tredd masse over hodet på oss her i Klengstua nå, vi skal fortsette å jobbe med det vi er kjent med. Men samtidig skal vi gjøre oss kjent med opplegget og materiellet til Læringsverkstedet.  Vi får tid til å omstille oss. Men det stilles visse uttalte krav. Alle deres barnehager skal holde en viss standard.

Hva slags standard?

-Standard med tanke på lokaler, materialer, verdier, visjoner.

-Det er veldig høye krav, legger Marianne til, men det skal det være også. Disse ungene skal bli den beste utgaven av seg selv.

Linda setter pris på å bli en del av en større organisasjon.

-Det medfører mange fordeler, forteller hun, som for eksempel et utvidet tilbud når det gjelder kursing av ansatte.

Marianne og Linda har allerede begynt å samarbeide, nå er de jo ansatt i samme kjede. Delekulturer et ord de nevner flere ganger.

-Vi skal jo dra veksel på hverandre i Læringsverkstedet, forteller Marianne, og vi kan få inspirasjon og tips fra de andre barnehagene i kjeden. Det er jo så mye flinke folk, og mange gode idéer man kan ta videre.

-Senest i går var vi ute på DoReMi på befaring, legger Linda til, og der fikk jeg råd og tips til hvordan man kan innrede avdelingene for eksempel. Det er fint å få nye innspill, man kan jo fort se seg litt blind på eget hus.

DoReMi beholdt sitt musikkonsept da de ble kjøpt opp av Læringsverkstedet i 2011. Klengstua er ikke en konseptbarnehage, men de beholder fokus på det de har holdt på med før.

-Vi er en vanlig barnehage, sier Linda, men vi har hatt matte og naturfag som satsingsområder i mange år. Det fortsetter vi med.

Det blir en omstillingsprosess for Klengstua. Linda er opptatt av at foreldre og barn skal merke en endring, men fremdeles kjenne igjen barnehagen sin.

-De skal kjenne seg igjen, sier hun, men samtidig skal vi ta med oss det beste fra Læringsverkstedet inn i barnehagen.

-Ja takk, begge deler, sier Marianne og ler. Man må ta det beste av det beste.

Nysgjerrig på Læringsverkstedet? Les mer om dem på deres hjemmeside.

 

Kommentarer

kommentarer