Feirer snart 2 år på Grensen

De siste ukene har vært intense for Emilie Nygaard-Langbråthen på Grensen Burger Bar. Men nå er kjøkkenet pusset opp og det er på tide å se fremover.

Det er ingen tvil om at driverne av Grensen, Emilie Nygaard-Langbråthen (24 år) og Mathias Hyllestad (23 år), drar ned snittalderen på gjennomsnitts-driveren i serveringsbransjen.
– For noen år siden drev jeg Musikkverket i gågata, men så ble det historie. Jeg fant ut at jeg ville prøve meg som bartender, og fikk jobb her på Grensen. Så ble Grensen lagt ned med det konseptet de hadde den gangen, og jeg begynte å jobbe på Kongens. Etter hvert kom muligheten for å drive her på Grensen, og den sjansen ville jeg ikke la gå fra meg, forklarer hun. Nygaard-Langbråthen har ingen utdannelse fra serveringsbransjen, men hun er veldig glad i serviceyrket.

Når Mattilsynet var i Halden med smilefjes-sjekk stengte de kjøkkenet på Grensen. Nygaard-Langbråthen gikk helt åpent ut på spisestedets facebookside og fortalte at kjøkkenet ble pusset opp og at de derfor måtte stenge matserveringen en periode. Samtidig fortalte hun at baren skulle holde åpent selv om kjøkkenet ble stengt.
– Det var ingen tvil om at kjøkkenet trengte sårt oppussing. Vi har snakka om det lenge, men nå ble det fart i sakene, forteller hun.
De hadde et ønske om å gjøre så mye som mulig av oppussingen selv, men har også fått profesjonell hjelp av et byggefirma.
– Nå har vi et kjøkken som er tilpassa drifta vi har her nå med moderne utstyr. Det har blitt lange dager, men vi har heldigvis fått mye hjelp.

IMG_6823

Grensen Burger Bar har spesialisert seg på nettopp burgere, og de får mange positive tilbakemeldinger fra kundene.
– Vi har jevn omsetning stort sett hele året. Burger er ikke noe man kun spiser om vinteren eller sommeren. Heldigvis er det mange som har sagt at de har gledet seg til vi skulle åpne kjøkkenet igjen, det er en stor motivasjon for å satse videre, sier Nygaard-Langbråthen.
På menyen er det burgere i mange forskjellige varianter, og de jobber hele tiden med å fornye seg og finne ny inspirasjon.
– Vi er i full gang med å planlegge en ny meny, selvfølgelig fortsatt med fokus på burger. Men kanskje vi også skal ha noen andre småretter, det er jo ikke alle som alltid har lyst på burger.
Nygaard-Langbråthen og Hyllestad står for menyen på egenhånd. De leser kokebøker og magasiner, smaker seg frem og tester forskjellige kombinasjoner.
– Det er veldig spennende å få jobbe med menyen og kombinasjonene av burgere og tilbehør.

Grensen Burger Bar er ikke bare et serveringssted. De har også en bar med bredt sortiment og flere ganger i måneden arrangerer de konserter og platesnurringskvelder.
– Omtrent halvparten av omsetningen vår kommer fra mat-delen. Resten er drikke. Da sier det seg selv at vi ønsker å fortsette satsingen på konserter og aktiviteter som gjør at folk vil sitte hos oss, selv om de ikke skal spise. Vi har også egne studentpriser, forteller Nygaard-Langbråthen.
Hun sier at Halden er en typisk onsdag-fredag- og lørdag-by, da er det som regel mye folk ute.
– Vi forsøker så godt vi kan å tilpasse oss kundenes ønsker om åpningstider og aktiviteter. Fra nå av vil vi for eksempel stenge kl. 23 på søndager, i stedet for å ha åpent til 02.00 som vi hadde før.

Inngangen til Grensen Burger Bar ligger helt inntil veien, så de har vurdert at det ikke er veldig aktuelt med uteservering.
– Det er for mye trafikk tett på inngangen til at det kan bli noen koselig uteservering. Da er det bedre at vi har det skikkelig bra inne og at folk er fornøyde med det. Er det superfint vær ute, så er det selvfølgelig litt vanskeligere å få kunder inn, særlig på sommeren. Men vi merker godt Allsang-effekten.  Inngangen vår er det første utestedet folk kommer til når de kommer gående fra festningen. Så vi gleder oss til sommeren allerede!

Kommentarer

kommentarer