Håper på 150 fiskere

Er du en av dem som vet at 1.april er en helt spesiell dato for fiskeinteresserte, så bør du antageligvis notere deg 2.april. Da inviterer Arbeidernes Jeger- og Fiskeforening Halden til fiskekonkurranse.

Arrangementskomiteen bestående av Per Magnus Stenbock, Jon Remi Prang og Ragnar Itland har gjort ferdig all planlegging.  Nå er det bare det praktiske som gjenstår.
– Vi er godt i rute, og har stor tro på at dette kan bli et flott arrangement for fiskere på begge sider av grensen, forteller Stenbock. Konkurransen er åpen for deltagere i alle aldre, og det kan fiskes både i Norge og Sverige.

Konkurransen heter ”Sjøørret på grensen” og de håper at ekstra mange blir med siden de har lagt den til 2.april.
– 1.april åpnes det for fisking av sjøørret i Sverige, og vi vet at mange tar seg fri den dagen for å starte årets sesong. Da fisker de gjerne i flere dager.  Nå har de også sjansen til å være med og konkurrere om flotte premier, sier Stenbock.
Det er fjerde gangen det arrangeres en slik konkurranse i Halden, men det er noen år siden sist gang.
– Vi håper på omtrent 150 deltagere, gjerne enda flere. Det tror vi absolutt er realistisk, det er et ganske stort sjøørret-miljø i Halden.

528771_10150644175040872_673678544_n
Jon Remi Prang er med i Arrangementskomiteen. 

Stenbock håper at det kommer både nye og erfarne fiskere til konkurransen.
– Det mest unike med å fiske sjøørret på våren er at du alltid treffer mange folk du ikke har sett før. Det kommer faktisk folk fra hele landet for å fiske sjøørret her i grenseregionen. Uansett hvem man møter når man er ute og fisker så har man noe felles å snakke om, og vi ser gjerne på flueboksene til hverandre.

Det er ikke enkelt å få klemt gode tips til fiskeplasser ut av erfarne fiskere. Men Stenbock deler gjerne noen plasser som egner seg særlig godt for dem som ikke har lang fartstid med fiskestang.
– Det er mange steder i nærområdet til Halden som egner seg godt til å fiske sjøørret. Særlig i området ved brua over til Galtö er det mye fisk. Det kan også være verdt å ta turen til Kebal-viken, Bålerød, Dusa og Grønnbukt, forklarer han.

Han er veldig klar over at det er fort gjort å ”gå seg bort” på fisketur.
– Vi blir sjelden mer enn en halvtime på hvert sted når vi fisker, så det er kjekt å ha bilen i nærheten. En gang startet vi i Strömstad på formiddagen og når ettermiddagen kom så sto vi på et sted utenfor Göteborg og fisket…

”Sjøørret på grensen” arrangeres 2.april, og det er mulig å melde seg på både fredag og lørdag. Konkurransen starter fra midnatt 2.april, og varer frem til kl. 19.00 på kvelden.
Vil du vite mer anbefaler vi å følge AJFF Halden på facebook.

12422445_751930518271407_1601378813_o

Kommentarer

kommentarer