Hvor skal gitaren stå?

For et par år siden foreslo mange av Haldens musikere at det skulle plasseres en stor gitar i rundkjøringen i Marcus Thranesgate for å hylle byens musikkmiljø.
Nå har saken vært til politisk behandling og resultatet er at kommunens adminstrasjon skal vurdere flere plasseringer.

Initiativtakerne Tom Skjeklesæther, Kai Andersen, Steinar Omar Østli og Espen Holtan har jobbet med ideen og prosessen. Den godt kjente kunstneren Nico Widerberg er valgt til å utforme monumentet.
I sakspapirene til forrige møte i Hovedutvalg for Samfunnsutvikling og Kultur lå det beskrivelse av hvordan monumentet er tenkt.
” Skulpturen bærer flere elementer i seg. Den har en organisk form og et skulpturelt uttrykk. Gitarens fine linjer og form, den stiger opp fra horisonten, en akt..torso kvinne, tone og musikk.”
Skulpturen vil bli 6 meter lang, 1,9-2,4 meter høy og 1,5 meter bred.

Administrasjonen foreslår i sakspapirene plassering på sydspissen av Halden Torg, mellom basarene og Storgata.
Rådmannens innstilling var at det skal være en bred prosess på forslag til plassering av monumentet og at administrasjonen skal komme tilbake med forslag. Dette ble enstemmig vedtatt i komiteen.

En kommentar på “Hvor skal gitaren stå?

  1. Kultur er vel og bra men noe må vi(komunen) leve av også. De som prøver å opprettholde et aktivt sentrum gjennom å drive forretninger er avhengig av at torvet forblir med muligheter for parkering. Fjernes bilene begynner en negativ trend slik vi har erfart på nordsiden. De som måtte mene at parkering på Mølen er nærme nok, tar her feil. Da står vi snart igjen med et sentrum uten enkeltstående forretninger. Vil vi det?
    Mvh Magnar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Navn *

Kommentarer

kommentarer