Inviterer til bydugnad

Det er ingen nyhet at mange kaster søppel i naturen. Men nå er det noen engasjerte haldensere som er skikkelig lei av dette og inviterer til Strandryddedag og Bydugnad.

Elin K Ajer Andreassen begynte å smårydde litt for seg selv i fjor. Etter hvert innså hun at dette var noe hun ville gjøre mer ut av.
– Jeg inviterte til Strandrydding i Eskeviken i fjor, og fikk med meg Havnevesenet, mann, pappa og datter på laget. Det ble et fantastisk oppmøte og vi fylte tre lektere med søppel, forteller hun.

Andreassen benytter ofte anledningen til å plukke med seg søppel når hun er ute og går tur.
– Jeg håper flere kan gjøre det samme, så vi kan vise at vi bryr oss om byen vår og ønsker at den skal være en søppelfri sone. Drømmen er at dette skaper et engasjement, og at de som forsøpler også ser at det er privatpersoner som rydder opp etter dem.

Hun er opptatt av at voksne må gå foran.
– Jeg oppfordrer lærere, speiderledere, idrettstrenere, barnehageansatte, foreldre og andre voksne til å gå være gode forbilder. Vi kan gi barna og ungdommene våre opplevelser i naturen som de fortjener, det vil si uten søppel.

12615178_1544397322541417_7422711576044504977_o

29.mars inviterer Andreassen og flere andre frivillige til Bydugnad med rydding på Tyska og Hollenderen.
– Vi starter kl. 17 og holder på i noen timer. Fint om alle tar med arbeidshansker, og gjerne trillebår. Vi stiller med søplesekker og kommunen stiller med container.

Strandryddedagen i Eskeviken blir 9.april.
På facebooksiden har de lagt ut følgende info:
” Vi møtes i krysset Eskevikveien – Eskeviksletta – Kalvehaugveien, og går sammen ned til Engevika. Vi deler opp i ryddegrupper når vi er på plass. Det vil være en fast gruppe i Engevika hele dagen, i tillegg til grupper som transporteres ut til de ulike strendene fra Engevika til Rødnabbene og fra Engevika ut til siste bukta utenfor “Grønne Sletta” og “Steinbrygga”. Det vil også være mulig å gå på sti hvis man ikke trives til vanns.”

Kommentarer

kommentarer