Siden de etablerte seg på togstasjonen har Møtestedet laget all maten de deler ut på én liten kokeplate og én skarve komfyr. Nå blir det nye tider.
Et splitter nytt kjøkken blir Møtestedets nye, bankende hjerte på stasjonen. Her skal det lages mange måltider til sultne sjeler som kommer innom stasjonen, her skal ungdommene i ungdomsklubben få boltre seg over gryter og panner, og her skal holdes matlagingskurs. Onsdag ble kjøkkenet offisielt åpnet, og som seg hør og bør var det suppe som sto på menyen på kjøkkenets aller første servering.
Frode har vært redningen for Bymisjonen frem til i dag. Hans bakgrunn som militærkokk har vært uvurderlig når mange munner skal mettes på Møtestedet. Frode har laget både fire- og femretters middager på stasjonen på én skarve kokeplate og én komfyr.
-Det blir mye enklere å lage mat her nå, sier Frode, med alt dette utstyret og ikke minst all den plassen. Før måtte vi trenges litt bak disken i kaféen, det var trangt og det gikk jo det og. Men det blir lettere nå!
Arbeidsveileder ved Bymisjonen Unni Lien Osen er både rørt og glad denne onsdagen. Det er hun som har vært primus motor i kjøkkenprosjektet, og sammen med Sebastian Engh har hun planlagt utformingen av det nye kjøkkenet på Møtestedet. Onsdag har hun flere gåsehudøyeblikk på jobb.
-Tanken bak oppbyggingen av kjøkkenet er ganske enkel, sier Unni i sin lille tale til de oppmøtte på åpningen, her er det folk og mat som skal være sentralt.Vi har et romslig kjøkken nå, og midt i kjøkkenet står arbeidsbenken. Her skal det være plass til mange. Her skal det være rom for å spille hverandre gode, og rom for å senke skuldrene, ta inn og ta del.
-Kaféen vår heter Møtestedet, og vi er jo opptatt av møtesteder i bymisjonen, sier leder for Bymisjonen Halden Stina Johansen i sin tale under åpningen. Vi er helt sikre på at dette kjøkkenet vil åpne flere dører for mange, og skape enda flere menneskemøter. Ett møte kan endre et menneske, men flere møter kan endre et helt samfunn. Når man står sammen og lager mat finner man sammen på tvers av kulturer og generasjoner.
Kommentarer