Skal det være Frimarked på Torget?

I gamle dager var det torghandlere på Torget. De siste årene har det vært gjort forsøk med Frimarked på Torget den første lørdagen hver måned fra april til september i regi av Handel i Halden. Nå håper de at noen kan bære stafettpinnen videre. 

I stort sett alle debatter om utviklingen av Torget dukker ordet ”torghandel” opp. Mange har et ønske om at Halden skal kunne tilby aktiv torghandel med ferske grønnsaker og kreative produkter.
Handel i Halden har organisert Frimarkedet de siste årene og det har variert hvor mange utstillere som har deltatt. På de dagene hvor det var få var det under ti, mens de dagene det var mange var det nærmere tretti.
– Vi ønsker at Torget skal kunne brukes til aktiviteter som marked, konserter og så videre, men vi må ikke låse oss fast til at det må brukes kun til en type aktivitet. Det bør være plass til både aktiviteter og biler, forteller Gry Jonassen, aktivitetsleder i Handel i Halden.
Foreningen har en stram økonomi og må prioritere ressursene sine enda strammere fremover.
– Handel i Halden omfavner alle aktiviteter og arrangementer som skjer i byen vår, men vi har ikke ressurser nok til å håndtere et Frimarked på Torget. Våre ressurser må brukes på medlemmene våre.

Gry Jonassen, aktivitetsleder i Handel i Halden.
Gry Jonassen, aktivitetsleder i Handel i Halden.

Jonassen forteller at hun syns det er fint at haldenserne ønsker mer aktiviteter som for eksempel torghandel, men at da må man også bruke det aktivt.
– På aktivitetsdager som for eksempel Høstmarkedet er folk flinke til å komme til byen, men det varer bare i noen timer. Skal man få til noe mer permanent må folk være innstilt på å bruke det hele året. Det gjelder også butikkene. Man må bruke dem for at de skal fortsette å eksistere i gågata og på sydsiden. Det hjelper ikke å komme når døra er stengt og si at det var trist at butikken forsvant…

Er du interessert i å organisere Frimarked på Torget? Da kan du ta kontakt med Gry Jonassen i Handel i Halden på gry@handelihalden.no

Kommentarer

kommentarer