Skal du slukke lyset?

Førstkommende lørdag arrangeres Earth Hour over hele verden. WWF er arrangør av ”verdens største klimamarkering”, men hvem i Halden er med?
Foto: Nina Røsnæs

For tiende året på rad oppfordres folk, bedrifter og institusjoner over hele verden til å slukke lyset for å sette fokus på miljøet. Lyset skal slukkes fra kl. 20.30 til 21.30.
I 2015 deltok 1,6 millioner privatpersoner, 438 bedrifter og 187 kommuner i Norge. På verdensbasis deltok over en milliard mennesker i 172 land.
Halden kommune har sluttet seg til kampanjen, og opplyser at de kommer til å slukke hovedbelysningen i sentrum.
– Earth Hour handler om mye mer enn en time i mørket. Det handler om å forstå at våre handlinger, energien vi bruker, varene vi kjøper og vannet vi drikker har en påvirkning på planeten vi lever på, forteller Vibeke Julsrud i Halden kommune.
En undersøkelse gjort av WWF viser at nordmenn har blitt mer klimabevisste etter årevis med Earth Hour-markeringer.
– Vi oppfordrer naturligvis privatpersoner og bedrifter til å bli med å slukke lyset 19.mars.

Fredriksten festning har vært med på markeringen i flere år, og kommer til å slukke lyset også i år.
– Forsvarsbygg har et overordnet krav om å bidra til klima og miljø. Det er helt naturlig at vi deltar i markeringen, vi ønsker å bidra med synlighet. De aller fleste vil nok legge merke til at lyset på festningen blir borte en times tid lørdag kveld, forteller Morten Kjølbo som er festningsforvalter på Fredriksten festning.

Kommentarer

kommentarer