Skal kokkelere i Manchester

Hans Erik Olsen tilbrakte lærlingtiden sin ved Vertshuset Curtisen i Halden. Derfra gikk turen videre til Trondheim, og lørdag kveld tok han seieren i et kokkemesterskap.

Chaîne des Rôtisseurs  er et ”fransk gastronomisk broderskap” som hvert år siden 1977 har arrangert kokke-konkurranse for unge kokker under 27 år. De siste årene har mesterskapet også inkludert sommelierer.
Hans Erik Olsen er ikke ukjent med å delta i mesterskap. Når han var lærling på Curtisen deltok han i flere konkurranser, både som lærling og som commis (assistent) for Sebastian Engh i NM.
– Nå jobber jeg på NordØst Food & Cocktails i Trondheim. Det var daglig leder som anbefalte meg å melde meg på Jeunes Chefs Rôtisseurs. Etter at jeg fikk beskjed om at jeg var kvalifisert har det vært mye trening, forklarer Olsen.
– Det er selvfølgelig en utfordring å trene på menyen et sted, og deretter komme til konkurransen med et helt annet kjøkken.

1270201_10153242728247030_2105287778448823824_o

Menyen besto av 3 retter som de skulle lage til 8 personer.
– Forretten var med kveite, hovedretten med andebryst og til dessert serverte vi søtt bakverk. Vi brukte totalt drøye fire timer på å lage alle rettene.

All treningen og arbeidet med detaljer gjorde at Hans Erik Olsen vant Jeunes Chefs Rôtisseurs, og dermed kvalifiserer seg til den internasjonale finalen som finner sted i Manchester i England 30.september.
– Det gleder jeg meg veldig til. Det skal bli gøy å representere Norge i en internasjonal konkurranse!

 

Kommentarer

kommentarer