– Vi vil komme tidligere til bords

Torsdag kveld avholdt Halden kulturråd årsmøte.  Morten André Berger ble gjenvalgt som leder, og med seg på laget får han både gamle og nye kulturentusiaster. 

Halden kulturråd har 55 medlemsorganisasjoner og 70 personlige medlemmer. De skriver i årsrapporten sin at de har hatt 12 styremøter, er aktive i kulturrådets facebookgruppe og de har vært på forskjellige omvisninger og i samarbeidsmøter. Berger er veldig fornøyd med kveldens årsmøte.
–  Vi startet møtet med et musikalsk innslag som var en miks av Supercraft (Haldenband som spiller elektropop og gir ut skiver i Tyskland, Russland, USA og England) og 30 flotte kordamer fra Halden Damekor. Det var høy ståpelsfaktor i flotte Rosenlundsalen!

Han har opparbeidet seg erfaring gjennom ledervervet, og er klar på hva som er en av de viktigste oppgavene for kulturrådet fremover.
– En av de viktigste oppgavene for 2016 blir å få på plass en samarbeidsavtale med Halden kommune. På den måten vil vi kunne komme til bords på et tidligere tidspunkt i saker som berører kulturlivet i byen, forteller Berger. I årsrapporten beskrives dette også som en utfordring blant annet med at de kom sent inn i prosessen rundt Næringsplanen.

12899574_10153334005305855_1463582761_o
Foto: Eva Denis

Halden kulturråd har i handlingsplanen for 2016-2017 vedtatt syv fokuspunkter.
– Styret skal jobbe for å få gjennom en samarbeidsavtale med Halden kommune

– Styret skal sørge for at samarbeidet med Fortidsminneforeningen (Halden lokallag av Fortidsminneforeningen) formaliseres

– Styret skal jobbe for at Halden Kulturråd får disponere hele Konservativen, Sparebanksalen og bygget som i dag rommer ungdomsklubben Domino

– Styret skal utarbeide og opprette en ny organisasjon for drift og vedlikehold av Konservativen (og etter hvert hele komplekset)

– Styret skal sørge for at alle faste brukere av Konservativen får en skriftlig avtale der det kommer fram rettigheter og plikter i forbindelse med leie av lokalene

– Styret skal jobbe videre med planene for et kulturhus i Samfundet

– Halden Kulturråd skal sammen med sine medlemsorganisasjoner arrangere en kulturmesse

Leder Morten André Berger ser frem til et innholdsrikt år for kulturrådet sammen med det nye styret.
– Jeg syns valgkomiteen har gjort en veldig bra jobb. Spesielt fordi vi nå får inn unge mennesker med lang erfaring fra ulike kulturelle organisasjoner.

Styret i Halden kulturråd:
Morten André Berger
Odd-Ragnar Solberg
Hilde Kristin Gustavsen
Geir Vegusdal
Siv Langøy (ny)
Sara Stang Møller (ny)
Mari Gløckner Giil (ny)
Stian Songkran (vara)
Kari Stabekk (vara)
Eva Denis (vara)

Kommentarer

kommentarer