Vlad the Impaler

Denne helgen inntar Dracula sjøl scenen i kultursalen. Trond Holter & Co er nemlig tilbake med oppfølgeren til den kritikerroste rockeoperaen Dracula Swing of Death: Vlad the Impaler.

Grev Dracula var en snartur innom kultursalen i fjor høst også han, den gangen het showet Dracula Swing of Death. Det var Pagans Mind-vokalist Nils K. Rue som gestaltet rollen som den grusomme greven. Nils er tilbake, men denne gangen har han tatt med seg en ny leading lady, nemlig Eva Iselin Erichsen. Sammen skal de synge historien om grev Dracula, eller Vlad the Impaler i en episk rockeopera.

Bitene faller på plass

Vlad the impaler er ment å være en mer utfyllende versjon av Dracula Swing of Death. Dette er hele verket samlet.

Vlad the Impaler er en fullføring av Dracula Swing of Death, forteller Trond. Vi starter med tre nye låter, så spiller vi et par låter fra den gamle plata. Herfra går vi kronologisk til verks, alle bitene i historien vil nå falle på på plass for publikum. Det skulle jo egentlig ha vært et dobbeltalbum det her, men tiden og pengene strakk ikke til i første runde.

Denne gangen blir det også et litt annerledes sceneshow.

-I den første runden kjørte vi videoer i bakgrunnen, forteller Trond, og det var ikke fullt så mye teater på scenen. Denne gangen blir det annerledes, det blir mer skuespill på de som synger.

Hør hovedrolleinnehaverne i Vlad the Impaler synge her:

Vlad the Impaler

Hva er en impaler, spør du kanskje? Vel. Er du en aning skjør bør du kanskje hoppe over dette avsnittet. En impaler er nemlig en spidder, en fyr som henretter folk ved å tre dem ned på påler. Blir du kalt Vlad the Impaler er du med andre ord ikke en spesielt ålreit fyr.  Vlad er også den historiske figuren bak legenden Dracula, som levde i Transylvania på 1400-tallet.

Vlad var litt av en fyr?

-Ja, hehe, han var ålreit. Han fikk orden i rekkene! Vlad og Dracula er jo samme person. I Bram Stokers historie sendes det et falskt bud til Vlads slott om at han er død. Kona til Vlad tar selvmord, og så vil de ikke velsigne henne eller begrave henne kirkelig fordi det gjorde man ikke ved selvmord. Da konverterer Vlad til mørkets fyrste.

Historien forteller videre at Vlad utvikler seg til vampyr etter at han satte tredve tusen muslimske tyrkere på staker. Vlads styrker var underlegne, og dette var en måte å skremme fienden på. Slik historien går hang tyrkerne og døde en grusom død på staker mens Vlad satt midt i blant de stakkars ofrene sine og spiste middag.

-Så sies det at han tok med seg glasset sitt bort til en av ofrene, fylte det med blod og drakk det, forteller Trond.

Vil lage musikk med historie

Idéen om rockeoperaen kom til Trond da han var i Transylvania for noen år siden. Omgivelsene inspirerte Trond til å lage musikk.

-Jeg liker utfordringen med å lage en låt med historie, forteller Trond, i stedet for bare en kul rockelåt. Det inspirerer meg mer musikalsk  når jeg kan dra inn det symfoniske, og legge masse dramatikk fra historien inn i musikken. Det blir nesten som å tenke filmmusikk, samtidig med at man har et rocke-anthem i hver eneste låt.

Det blir episk, det blir dramatisk, og det blir rockete.

-Det er mye mer enn en metalkonsert det her, sier Trond, det her er vakker musikk og en skikkelig kul historie. Jeg kan love at det blir fett.

Rockeoperaen Vlad the Impaler spilles på kultursalen lørdag 10. november klokka 21. Billetter finner du her

Også på scenen under Vlad the Impaler finner vi:

Trond Holter på gitar, Bernt Jansen på bass, Per Morten Bergseth på trommer, og Erling Henanger på tangenter.

Kommentarer

kommentarer